鮪の叩き (Maguro no tataki)

Aquesta recepta no és apta per els que es miren el sushi amb mala cara quan els hi dius que porta peix cru. Bàsicament es tracta d'un tros de tonyina practicament crua, i suposo que va a gustos, però a mi personalment m'agrada molt.

Ingredients per 2 per.:

 • 300g de llom de tonyina en una peça
 • 2x cullerades de salsa de soja
 • 1x cullerada d'oli de sesam
 • 1x tros de gengibre fresc d'uns 2cm
 • 1x grà d'all
 • Pebre negre (en pols)

  Si el tros de tonyina no l'hem aconseguit ben net, cal netejar-lo, treure les espines i les venes tot primer.
  Llavors l'arrebossem en pebre negre per tots els costats i l'espolsem un parell de cops per deixar anar una mica el pebre, si no ens quedarà un pel massa fort.
  Posem una cullerada d'oli a escalfar a la paella amb el foc ben fort i passant tots els costats del 'bloc' de tonyina, de manera que comenci a quedar torrada per fora però encara estigui crua de dins.

  A part, pelem el tros de gengibre i el ratllem per barrejar-lo amb l'all aixafat, l'oli de sesam i la salsa de soja. Remenem bé tot aquesta barreja i després de tallar la tonyina en fulles de mig centimetre de gruix li tirem la salsa per sobre de manera que el plat quedi 'inundat'.

  No recomanable si teniu 'aversió' al peix cru... apa doncs... Itadakimasu!

  UPDATE (22/07/06): He descobert fa poc que si enlloc de fer l'arrebossat amb pebre, el fem amb llavors de sesam torrades, i de pebre simplement en tirem una mica per els voltants de la carn abans de passar-la pel foc, el plat millora d'una manera astronòmica. Carai amb el sesam.