warning: Creating default object from empty value in /home/vdomains/vedella.com/subdominis/tech/drupal/modules/taxonomy.module on line 936.
tech | tech@vedella

tech

Placecasting via bluetooth amb el mòbil

El que explicaré a continuació ens permet utilitzar un mòbil amb sistema operatiu Symbian (com per exemple la sèrie S60 de Nokia) per enviar missatges via bluetooth a tots els dispositius mòbils que es trobin en el nostre abast, sempre que aquests tinguin el bluetooth activat, és clar.
Si, ja sé que la idea de enviar SPAM amb el mòbil sona aterradora. Com totes les tecnologies, la capacitat d'enviar missatges entre dispositius mòbils utilitzant bluetooth és una arma de doble cap, per una banda ens trobem que es pot utilitzat com en aquest cas per rebre missatges 'publicitaris' sense que els haguem solicitat, però d'altra banda utilitzat de manera adequada és una eina molt bona per distribuir informació a la gent que es troba en una area geografica delimitada.

L'arbre de Nadal ciber

El nadal passat, tot passejant pel mercat de Santa Llucia de Barcelona vaig veure un d'aquests petits arbres 'artificials' atiborrats de fibra òptica, molt petit i que només costava 2.5€.

Arbre de nadal
 

Com que ja feia dies que portava de cap un parell de bestieses (com sempre vaja) i a la feina he sentit a dir que al nostre despatx hi falta ambient nadalenc, podriem penjar aquest petit arbre de nadal d'algun dels servidors que tenim aqui a la feina i controlar-lo en funció del trànsit que de xarxa que tingui no?
Va... som-hi! :D

Control remot per D70

Potser una de les vegades que més sensació he tingut de que m'anaven a pendre el pel, va ser al mirar de comprar un comandament a distància per la Nikon D70. Amb una PIC12F509 i un parell de components més podem fabricar-nos el nostre propi comandament... que tot i que ens portarà més feina que comprar-lo fet sempre ens deixa aquell regust de satisfacció tant interessant. :P

comandament D70
Comandament D70 casolà

Imprimeix una antena per WiFi

Voleu una manera barata de guanyar uns quants dBs a la vostra WiFi? En aquesta plana ens donen el disseny d'un reflector per posar al voltant de la nostra antena. Només cal imprimir-lo, retallar-lo sobre un full de plàstic a cop de cutter i recobrir-lo de paper d'alumini.
A veure si aixi arribem a connectar amb la xarxa de la veineta que veiem per la finestra... :mhhh :P

No perdis el teu gos

"Aixi amb el 'xip' no et poden dir on trobar el gos si mai el perds?"
Uiii... "pues va a ser que no".
Segur que tots heu sentit a parlar dels xips de RFID que obligatoriament han de portar implantats els gossos a les nostres contrades.
Contrariament al que es pensava una amiga, aquests xips que els hi posen en els veterinaris, no serveixen perque tu puguis localitzar el teu gos si el perds, sino perque sapiguen a qui multar si el troben ells.
Potser el problema que preocupava a la nostra amiga el podem resoldre amb un mòbil GSM?

Short phone calls "on the cheap"

Some of you may have already installed your own small PBX using Asterisk, maybe by your own, maybe as part of any of the growing popular wireless communities.
With a little configuration we'll take the capability of make short calls (at least 60 seconds) for free to some countries.

Canal XML