warning: Illegal string offset 'data' in /home/vdomains/vedella.com/subdominis/tech/drupal/includes/tablesort.inc on line 114.
warning: Illegal string offset 'data' in /home/vdomains/vedella.com/subdominis/tech/drupal/includes/tablesort.inc on line 114.
Placecasting via bluetooth amb el mòbil | tech@vedella

Placecasting via bluetooth amb el mòbil

El que explicaré a continuació ens permet utilitzar un mòbil amb sistema operatiu Symbian (com per exemple la sèrie S60 de Nokia) per enviar missatges via bluetooth a tots els dispositius mòbils que es trobin en el nostre abast, sempre que aquests tinguin el bluetooth activat, és clar.
Si, ja sé que la idea de enviar SPAM amb el mòbil sona aterradora. Com totes les tecnologies, la capacitat d'enviar missatges entre dispositius mòbils utilitzant bluetooth és una arma de doble cap, per una banda ens trobem que es pot utilitzat com en aquest cas per rebre missatges 'publicitaris' sense que els haguem solicitat, però d'altra banda utilitzat de manera adequada és una eina molt bona per distribuir informació a la gent que es troba en una area geografica delimitada.
Un exemple 'util' d'aquesta tecnologia es va poder veure a la Aste Nagustia d'aquest any, on l'ajuntament de Bilbao va estar oferint el programa de festes a qualsevol persona que s'apropés a una parada d'autobus amb el seu dispositiu bluetooth.

Nosaltres no tenim pretensions tant lloables, però com a mínim podem fer prograganda del nostre bloc... o recordar a la gent que ens envolta al supermercat, que la vida pot ser molt dura. ;-)

Anem a veure com:
Podriem construir dispositius amb bluetooth per fer aquest tipus de feina, però com que no tenim previst que ens ho compri ningú (almenys per ara...) aprofitarem un telèfon mòbil Nokia 3360, que funciona amb sistema operatiu Symbian.
Aquests terminals son completament programables i se'ls pot fer gairebé qualsevol cosa sempre que estiguis disposat a aprendre't tota la API de desenvolupament. Com que tampoc seria el cas, aprofitarem que existeix un port de python per aquesta plataforma, disponible a la propia web de Nokia.
Instal.lem l'interpret de python tal com explica a la web (tampoc és que tingui massa secret), comprovem que funciona amb algun dels scripts de demo.

Arbre de nadal

El problema que té l'implementació de bluetooth d'aquest interpret és que la classe encarregada de cercar dispositius bluetooth acaba retornant una llista en pantalla, on l'usuari ha de seleccionar un dels dispositius. A nosaltres això no ens interessa, ja que volem fer una llista i provar-los tots.
Necessitarem també una llibreria adicional que ens permetrà escanejar dispositius bluetooth sense aquesta limitació. Per això caldrà instal.lar dos components que podem trobar aqui anomenats pdis.sis i aosocket-series60_v20.sis.

Tot seguit només caldrà carregar aquest petit fragment de codi al telèfon via bluetooth (el telèfon el rebrà com un missatge amb un adjunt que podem grabar i instal.lar si ja tenim el python correctament instal.lat).

Tot seguit l'executem des de l'interpret de python

Arbre de nadal

Quan l'executem, el fitxer imatge.gif que tinguem guardat a la tarja de memòria s'enviarà a tots els dispositius bluetooth que trobem per els nostres voltants.

Apa, no sigueu dolents i no envieu massa spam ;-)

AdjuntMida
placecaster.py.txt885 octets