warning: Creating default object from empty value in /home/vdomains/vedella.com/subdominis/tech/drupal/modules/taxonomy.module on line 936.
tech | tech@vedella

tech

Bicicletes, GPS, i Google-maps: On hem anat avui?

El 'gran germà' google, com molts de vosaltres ja deveu coneixer, va donar a coneixer un servei de mapes amb imatgeria de satèl.lit accessible per tothom. A més ofereix accés al seu sistema de mapes mitjançant una API que ens permet integrar aquests mapes en la nostra propia plana, i afegir-hi punts d'interés o dibuixar-hi coses.
Aprofitant aquest sistema i amb l'ajuda d'un GPS bluetooth i una PDA, ens farem uns bonics mapes que ens indiquin la ruta que hem seguit un dia en bicicleta.

Exemple de google-maps mostrant el recorregut enregistrat per GPS
Ruta per Bescanó

Trucades 'economiques'

Potser alguns de vosaltres tindreu instal.lada alguna petita centraleta amb Asterisk, ja sigui de manera propia o amb algun dels col.lectius WiFi en els quals sembla que darrerament s'està popularitzant.
Amb l'ajuda d'aquesta configuració podem fer (almenys) trucades de 60 segons de manera gratuïta a diversos paisos.

Video des d'un cotxe de R/C

"Camala video, tenemos camala video" em deia la dependenta del "Tot a 100" que visito habitualment. No és que m'estés amenaçant perque no els hi fotés res de la botiga, es que m'oferia una càmara de video amb emissor i receptor de ràdio inclosos.
No clar, com que acumulo poques merdes a casa, no podia desaprofitar l'ocasió d'acumuar-ne una més... ara només calia trobar-li alguna utilitat.

Canal XML