卵かけご飯 (Tamago kake gohan)

Més que una recepta sembla una presa de pel... ja veureu que possiblement és el plat més senzill de preparar que coneixeu. És un plat 'habitual' per esmorzar o per la mainada, com aqui el pollastre amb patates, però quan el tasteu ja veureu que no ho supera ni "El gran Sushi".

Ingredients per 2 per.:

 • 1x got d'arros
 • 1x got d'aigua
 • 1/2x fulla de Nori
 • 2x cullerades de salsa de soja
 • 1x ou

  Tot primer cal dir que si no el teniu, us aniria molt bé comptar amb un bullidor d'arros, perque fa moolt fàcil preparar l'arros d'aquesta manera tant interessant a la que ens tenen acostumats als restaurants Japonesos/Xinesos.

  Renteu l'arros amb aigua abundant i aneu canviant l'aigua diverses vegades. Això és la part més 'llarga' de la recepta perque es tracta de que al final l'aigua surti practicament transparent. Més o menys triga uns 10 min. a sortir força neta.

  Després poseu l'arros i el got d'aigua al bullidor i el poseu en marxa.
  Mentre l'arros es cou, tallem la fulla de nori en tires de mig centimetre d'ample per 2 de llarg (més o menys... tampoc cal exagerar massa). Si el nori que heu comprat no és torrat podeu provar de fer-li una passada (2 min.) per el forn previament escalfat a uns 180ºC abans de tallar-lo.

  En acabat batem l'ou i hi afegim un parell de cullerades se salsa de soja. Personalment prefereixo la de marca Yamasa, a mi m'agrada més tot i que la Kikkoman és més coneguda.

  Quan l'arròs estigui a punt, el repartim en un parell de bols i sobretot rapidet, que el final de la recepta és important fer-lo amb l'arròs molt calent. Hi escampem les tires de nori per sobre i repartim la barreja d'ou i salsa per sobre dels dos bols.

  Serviu-lo calent i remeneu-lo una mica abans de menjar-vos-el, que l'ou quedi ben repartit per tot l'arròs.
  Sobretot no deixeu que passi gaire estona abans de servir-lo, que com la majoria de plats amb arròs perd dràmaticament a cada minut que passa.

  Itadakimasu!